pvcstolarija_mrežice za komarce

Evo zbog čega je sada pravo vreme da uložite u mrežice za komarce

Svima nama su poznate one situacije kada u toku leta uveče pokušamo malo da izluftiramo i ohladimo kuću, pa otvorimo sve prozore i vrata, a onda u sobu navale komarci. Još je gore kada pokušamo da ih sve pohvatamo pred spavanje, ali uvek ostane makar jedan koji nam zagorčava san. Oni koji žive u prirodi, osim sa problemom komaraca se suočavaju i sa naletom stršljenova i ostalih buba koje takođe idu na svetlo. Da se ovo ne bi dešavalo, rešenje su mrežice za komarce.

Šta su mrežice za komarce?

Mrežice za komarce su zaštitne barijere koje se postavljaju na prozore i sve ostale otvore. Služe za sprečavanje ulaska insekata u objekat, dok ne sprečavaju strujanje vazduha. Dakle, sa njima se uspešno može izluftirati prostorija, bez opasnosti od ulaska dosadnih insekata.

Najčešće se prave od tanke plastike ili staklenih vlakana. Prilično su jednostavne za održavanje i dovoljno ih je samo lagano prebrisati vlažnom krpom jednom u desetak dana. Ono što je njihova glavna prednost je to što mrežice za komarce ne sprečavaju prodor svetlosti pa se mogu koristiti i u prostorijama koje nemaju dovoljno prirodne svetlosti (imaju malo prozora, rastinje ispred prozora, ili su okrenute ka severu).

Vrste mrežica

Mrežice za komarce mogu biti ugradne, samolepljive ili sa magnetima, a postoje i prenosne koje se koriste za kampovanje i slično.

Ugradne mrežice, odnosno komarnci dalje se dele na fiksne, rolo i plise. Fiksni komarnci mogu biti napravljeni od PVC ili aluminijuma. I jedni i drugi su otporni na sve vremenske prilike i mogu da traju godinama. Montiraju se na štok prozora, ali se, po potrebi, veoma jednostavno mogu demontirati.

Rolo mrežice za komarce su mnogo elegentnije rešenje. One se ugrađuju na spoljašnji štok prozora. Treba naglasiti da je njihova glavna prednost u tome što se mogu spuštati i podizati po želji, za razliku od fiksnih komarnika. Izgledom prilično podsećaju na rolo zavese, ali, naravno, imaju potpuno drugu funkciju.

Plise komarnici su možda najelegantnije rešenje za borbu protiv dosadnih insekata. Oni se mogu instalirati i na prozore i vrata. Prednost ovih komarnika je u tome što se mogu montirati na otvore bilo kojih dimenzija, šo nije slučaj sa fiksnim i rolo komarnicima.

Treba naglasiti da se svi tipovi komarnika mogu poručiti i izraditi po meri.

Samolepljive mrežice

Samolepljive mrežice za komarce se sve češće mogu naći u prodavnicama alata i razne baštenske opreme. One dolaze uz traku koja se postavlja na prozor, na koju se kasnije lepi mrežica. Postoje i posebni modeli sa magnetima za balkonska vrata. Ovo je dosta jeftinija opcija od komarnika rađenih po meri, ali, takođe, ima mnogo kraći rok upotrebe

Kada treba uložiti u komarnike?

Iako sezona već prolazi i svi se pripremamo za jesenju sezonu, sada je pravo vreme da se uloži u mrežice za komarce za sledeću sezonu. Pošto je u ovom periodu godine potražnja manja, komarnici i samolepljive mrežice se mogu naći po mnogo povoljnijim cenama. Dakle, ako želite da uštedite neki dinar, a da uložite u ovo izuzetno korisno sredstvo za zaštitu od insekata, požurite i istražite koja će Vam opcija najviše odgovarati.