zena-pere-staklo

ODRŽAVANJE PVC STOLARIJE

VODITE RAČUNA O VAŠIM PROZORIMA I VAŠI PROZORI ĆE VODITI RAČUNA O VAMA!

PVC stolarija će dugotrajno zadržati svoju lepotu i funkcionalnost ukoliko se održava na pravilan način. Pored brige o staklenim površinama, takođe treba voditi računa o održavanju okova i dihtunga i izbegavati primenu agresivnih sredstava za čišćenje i grubih predmeta

Savremeni setovi za održavanje PVC stolarije sadrže sve što je potrebno za pravilnu negu i zaštitu PVC prozora, vrata, roletni i njihovih mehanizama. Sastoje se od sredstva za čišćenje, ulja za podmazivanje okova, maramice za održavanje diht gume i krpe za čišćenje.

Sredstvo za čišćenje PVC stolarije
Sredstvo za čišćenje PVC stolarije efikasno neguje i čisti sve zaprljane površine. Ne sadrži razređivače, PH je neutralno i ima antibakterijsko dejstvo čime pruža dodatnu sigurnost i zaštitu. Ne ostavlja tragove od čišćenja, pruža blistavi sjaj, neguje i održava boju PVC okvira.

Ulje za podmazivanje okova
Ulje za podmazivanje se koristi za servisiranje okova i dihtunga. Omogućava zaštitu od rđe i pravilno funkcionisanje svih pokretnih delova. Dovoljno je periodično naneti nekoliko kapi ulja na mehanizam i time sačuvati njihovu funkcionalnost i pokretljivost.

Maramice za održavanje diht gume
Maramica za održavanje diht gume održava njenu elastičnost i funkcionalnost. Koristi se tako što se jednom u 6 meseci maramicom podmažu svi gumeni delovi okvira. Time se sprečava zaptivanje gume tokom letnjih meseci odnosno smrzavanje tokom zimskih meseci.

Krpa za čišćenje
Krpa za čišćenje PVC stolarije napravljena je od najkvalitetnijeg materijala, ne ostavlja tragove nakon čišćenja i lako se održava. Nakon upotrebe dovoljno je da se opere u toploj vodi. Pogodna je za višestruko korišćenje.

Izvor: http://alupress.rs/istrazujemo/aktuelno/item/534-odrzavanje-pvc-stolarije