najboljapvcstolarija1

Oživite zidove novim dekorativnim tehnikama

U svetu dizajna enterijera, zidovi imaju veliki potencijal da postanu umetničko platno i izraze vašu kreativnost i pokažu vaš stil. Umesto da se zadovoljite običnim i jednoličnim zidovima, oživite ih novim dekorativnim tehnikama koje će uneti svežinu i karakter u prostoriju. Bez obzira da li želite da dodate teksturu, boje ili uzorke, mogućnosti su gotovo beskrajne. Postoji nekoliko tehnika koje mogu da vam pomognu u stvaranju najlepšeg životnog prostora.

Primenite tehniku šablona

Tehnika šablona je jednostavan ali efektan način pomoću kojeg možete da kreirate jedinstvene i slojevite šare na zidovima. Možete koristiti gotove šablone ili ih čak i sami napraviti vrlo jednostavno. Odaberite dizajn koji odgovara vašem stilu i pažljivo ga nanesite na vaše zidove. Možete stvoriti bilo koji oblik koji vam se čini da bi se lepo uklopio u prostor. Ova tehnika je posebno pogodna za kreiranje zidova koji se ističu ili za dodavanje detalja na već postojeće zidove. Uz malo vežbe i kreativnosti, možete stvoriti zidove koji će biti prava umetnička dela.

Upotrebite tapete sa teksturama

Tapete su se vratile u modu i mogu da se nađu u svim prostorijama u enterijeru. Umesto tapeta koje su jednolične, istražite tapete sa 3D efektima, reljefnim uzorcima ili prirodnim teksturama. Ove tapete ne samo što će dodati zanimljiv izgled vašem domu, nego će i pružiti dodatni sloj teksture u prostoru. Bilo da želite da istaknete određeni deo u prostoriji ili da dodate dozu luksuza, tapete sa teksturama su odličan izbor za transformaciju zidova.

Stvorite ombre efekat

Ombre efekat je popularan trend koji se može primeniti i na zidove. Ova tehnika uključuje postepeno prelivanje boje od ječe ka slabijoj nijansi ili obrnuto. Možete odabrati nekoliko različitih boja ili se odlučiti za jednu boju u različitim nijansama. Ombre zidovi daju prostoru sofisticiran izgled i stvaraju interesantan vizuelni efekat. Kako biste bili sigurni da će vam zidovi biti urađeni do perfekcije, pronađite profesionalce koji se ovim bave. Kada su u pitanju pouzdani molerski radovi, ova tehnika je danas široko rasprostranjena te su majstori upoznati sa načinom krečenja. Na vama je samo da odaberete šablon boja i da uživate u krajnjem rezultatu.

najboljapvcstolarija2

Teksturno bojenje

Teksturno bojenje je tehnika koja dodaje dubinu i teksturu zidovima i može da stvori pravi luksuzni efekat. Možete koristiti različite materijale poput gline, peska ili papira kako biste stvorili različite teksture na zidovima. Potrebno je da pripremite površinu zida i nanesete osnovni premaz. Zatim se uz pomoć valjka ili četke nanosi boja u slojevima. Kombinacija boje i teksture će stvoriti jedinstven izgled koji će privući pažnju i pomoći vam da stvorite jedinstveni efekat. Ova tehnika je posebno efektna kada se koristi u kombinaciji sa neutralnim bojama, jer ističe teksturu i dodaje zanimljiv izgled u svakoj prostoriji. Teksturno bojenje može se primeniti na ceo zid ili samo na određene delove, stvarajući zanimljive detalje u prostoriji.

Koristite mural ili muralnu tapetu

Ako želite da transformišete prostoriju u umetničko delo, murali i muralne tapete su odličan izbor. Ove velike slike ili printovi mogu prekriti celu površinu zida ili biti centralni deo prostorije. Možete odabrati mural koji odražava vašu ličnost, interesovanja ili temu koju želite da istaknete. Ovde će do izražaja doći vaša kreativnost i stvari koje volite jer je ovo savršeni način da ih prikažete. Pronađite temu koja će se najbolje uklopiti, ne samo u vaš dom, nego i u vaš životni stil. Ako se plašite dugoročne posvećenosti muralu, muralne tapete pružaju sličan efekat i mogu se lako ukloniti ili zameniti.

 

Oživljavanje zidova novim dekorativnim tehnikama je izvrstan način da unesete svežinu i karakter u vaš prostor. Pronađite tehniku koja odgovara vašem stilu i ličnosti i stvorite prostoriju koja će da se istakne. Vaši zidovi mogu postati platno na kojem izražavate svoju kreativnost i stvarate inspirativno okruženje.