konzolna wc solja

Prednosti koje pruža moderna konzolna wc šolja

Opremanje prostora kupatila pravi je izazov u današnjem vremenu, kako zbog često ograničene kvadrature i otežanog kreiranja rasporeda sanitarija, tehnike i galanterije, tako i usled dostupnih raznovrsnih rešenja. Da bi kupatilo bilo kompletno uređeno, inovativni predlog arhitekti i dizajnera enterijera jeste konzolna wc šolja.

Radi se o sanitariji koja efikasno štedi prostor, olakšava održavanje higijene i istovremeno je troškovno isplativo rešenje za svaku kvadraturu. Brojne su prednosti koje imaju ovakvi modeli wc šolje i oni se nižu u odnosu na podne varijante.

Moderna tehnologija koja na praktičan način štedi prostor u kupatilu

Postoji veliki broj tipova wc šolja, počevši od vrste odvoda – ka zidu ili podu, zatim materijala izrade – keramike ili porcelana, kao i mehanizmom pričvršćivanja – podnim ili konzolnim. Upravo je konzolna wc šolja veoma popularna, posebno u kombinaciji sa ugradnim vodokotlićem koji štedi prostor. Dimenzije vodokotlića za ugradni sistem kreću se od 12 centimetara dubine i 50 centimetara širine, što zauzima minimalan prostor u kupatilu.

Naime, sama wc šolja ima konzolu koja ne dohvata pod, direktno se postavlja u zid i može biti minimalističkog dizajna koji apsolutno štedi kvadraturu i obezbeđuje efikasno korišćenje prostora. Istovremeno, konzolna wc šolja koja ima ugradni vodokotlić izgleda sjajno i zbog toga što odvod nije vidljiv, a voda se pokreće na pritisak tastera koji se postavlja na prostor samog zida. Sve to, sjajno izgleda i u kombinaciji sa atraktivnom led rasvetom.

Jednostavna ugradnja i efikasno održavanje higijene u kupatilu

Konzolna wc šolja ima prednost koja se ogleda u jednostavnom i brzom čišćenju kupatila, što se posebno odnosi na mehanizam ugradnog vodokotlića. Sam postupak ugradnje zahteva angažovanje majstora i vodoinstalatera, ali generalno je zabluda da su ovakvi sistemi složeni za instalaciju i održavanje. Lakim skidanjem poklopca mogu se popraviti svi potrebni delovi, bez odlaganja i višečasovne zamene.

Nema potrebe za skidanjem delova radi pranja, kao ni trošenjem nekoliko časova da bi se eliminisao uporni kamenac. Naprotiv, konzolna wc šolja zahteva čišćenje samo vidljivog dela sanitarije, dok je vodokotlić kao ugradni mehanizam smešten u prostor zida.

Praktično rešenje koje ulepšava prostor kupatila

Mnogo je ostalih prednosti koje ima savremena konzolna wc šolja u svakom dizajnu kupatila. Pored navedenih dobrih strana, dizajn pleni luksuzom, stilom i inovacijama, kao i fantastičnim fizičkim karakteristikama, koje zrače modernim elementima. Ulepšavajući prostor kupatila pruža praktičnost u minimalnim dimenzijama, a sa druge strane ima izuzetnu čvrstoću i otpornost, tako da može da izdrži i do 200 kilograma težine.

Konzolna wc šolja može se kreirati u širokoj paleti boja, ali i dalje je najpopularnija bela varijanta. Cenovno, izdatak za kupovinu ugradnog sistema podrazumeva vodokotlić za prostor zida, šolju i opremu, što košta oko 200 evra za srednji nivo kvaliteta, dok se i sama šolja može kupiti za 150 evra, što momentalno udvostručava trošak za nabavku ovog inovativnog modela.

U modernom vremenu opremanje kupatila gotovo da je sinonim kojim se obuhvata konzolna wc šolja, i to sa ugradnim vodokotlićem. Za razliku od standardnih, odnosno monoblok modela, sa podnim ili zidnim odvodima, konzole su vrlo inovativno, luksuzno i rešenje koje efikasno štedi prostor, zbog čega se preporučuju za kupovinu i opremanje kupatila u svakoj kvadraturi.