deca-igra-prozori

PVC stolarija – saveti prilikom montiranja

Kako bi vam bilo šta u vašem domu trajalo što duže, onda morate da pronađete i pravilan način održavanja. Pre svega je jako važno da ih redovno održavate, čistite, menjate i slično. Niti jedan uređaj u vašem stanu ili kućni ne smete da zapustite.

Naravno da usled mnogobrojnih obaveza jednostavno ne stižemo da se bavimo mnogim stvarima u kući i mnoge kućne poslove stalno odlažemo. Onaj ko vas ne razume očigledno ima previše slobodnog vremena, pa može pravilno da se posveti održavanju.

Međtutim, sve i da imate mnogo obaveza, treba da znate da uvek možete da pronađete malo vremena kako biste osnovne neke stvari posložili. Prodaja pvc prozora i u opšte pvc stolarije je u proteklih 10-tak godina doživela ogromnu ekspanziju.

Međutim dosta ljudi još uvek nije sigurna kako se ona instalira i kako se održava. Ovde će biti reči o održavanju pvc stolarije, koja je jako zahtevna nekada za održavanje, ali ukoliko se tome posvetite kako treba, onda će vam to biti zaista lagano.

Korak po korak – instalacija PVC stolarije

I pre samog čina montiranja, treba da se vratimo nekoliko koraka unazad. Dakle, kada ste se odlučili da želite da kupite nešto od pvc stolarije, onda ste ugovorili samim tim i prevoz do vašeg stana ili kuće. Prvo morate proveriti u radnji da je pvc stolarija koju kupujete zaštićena folijom.

Upravo ta folija je štiti od bilo čega u toj radnji, ali je štiti i tokom samog prevoza. Zatim morate da proverite i sam prevoz. Znate da posebno morate da vodite računa ako vi sami prevozite, ali i isto tako morate dobro da istražite kada birate organizovan prevoz.

Jednostavno ne želite da se nešto desi pvc stolariji koja još uvek nije ni stigla do vašeg doma. Zatim, treba da obratite pažnju prilikom istovara pvc stolarije, kako se naravno ni tokom tog procesa ne bi oštetila.

Jasno vam je da prilikom monitranja uvek treba da bude neko uz vas ko je to radio ili ko zna to da radi, ukoliko vi niste stručni. To je pod obavezno. Kada završite sa montiranjem pvc stolarije, onda je vreme da skinete zaštitnu foliju.

Imajte u vidu da ta zaštitna folija treba da bude na pvc stolariji samo kratko, ne treba da je držite mesecima tu ili čak godinama, kao što to neki rade, kako bi dodatno zaštitili svoju pvc stolariju, koja se tako i ne štiti.

Održavanje PVC stolarije

Da bi vaša pvc stolarija ostala čista i dugo vam trajala u svom najboljem izdanju, onda morate da znate kako da je čistite. To nije neka filozofija, zapravo je vrlo jednostavno čistiti pvc stolariju, ali to morate da radite redovno.

Sve što će vam biti potrebno jeste čista krpa, topla voda i blaga sredstava. Čak i sami možete da napravite sredstvo za čišćenje pvc stolarije, a to možete da uradite tako što ćete pomešati amonijak sa sirćetom i vodom. Ništa lakše,a ujedno i ništa delotvornije.

Obavezno koristite čiste krpe, krpe koje su prilično nežne i čistite pvc stolariju redovno.

Ako dozvolite da prođe više od mesec dana ili možda i više od toga, a da niti jednom niste prešli krpom onda će procedura čišćenja prozora, odnosno pvc stolarije biti malo teža.

Tako da je sve u dobroj organizaciji i vašoj volji.

Pročitajte još korisnih saveta na našem blogu i ne budite sebični već širite znanje i podelite ga sa svojim prijateljima preko društvenih mreža.