sta utice na cenu kvadrata u beogradu

Šta utiče na cenu iznajmljivanja stanova u Beogradu?

Ukoliko ste od onih koji tragaju za pravom nekretninom u Beogradu, onda treba da znate da ta potraga može biti vrlo naporna, nije lako naći stan za iznajmljivanje, čak i u gradu velikom kao što je Beograd, potrebno je da neko vreme pratite ponudu i razgledate stanove kako bi došli do pravog.

Iznajmljivanje stanova i preseljenje se nikada ne radi na brzinu, nije lako i jednostavno seliti se, iz tog razloga se traga za stanom koji odgovara većini kriterijuma kojima se vodite prilikom traženja.

Znači, prilikom traženja stana za iznajmljivanje važni su kriterijumi kojima se vodite, odnosno slika kakav stan tražite U formiranju zahteva važno je odrediti šta je neophodno da stan ima i šta želite da izbegnete u novom stanu.

Kad je najbolje tražiti stan?

Najbolje je tražiti stan za iznajmljivanje u vreme kada je ponuda najveća, a to je od maja do oktobra, zato što u to vreme studenti obično nisu u stanovima, a oni su u velikom broju stanari iznajmljenih stanova u Beogradu. Ukoliko od maja početne da tražite stan, verovatno ćete izbeći stresnu situaciju da u ponudi nema baš ni jednog stana koji odgovara vašim zahtevima.

U mnoštvu stanova koje otkazuju studenti, sigurno ćete naći neki koji se uklapa u sliku traženog stana i obezbeđuje kvalitet stanovanja, komfor i udobnost u svakom trenutku, što je teško postići zimi ukoliko se stan ne greje norveškim radijatorima koji pružaju optimalnu toplotu uz manji utrošak energije.

Kako norveški radijatori cenu iznajmljivanja čine manjom?

Cenu iznajmljivanja stana i te kako odredjuju troškovi za struju i infostan, pa stanodavci često spuste kiriju ukoliko su troškovi visoki, a visina troškova u najvećoj meri zavisi od načina grejanja.

Pred nama je dilema: Da li se isplati stan za koji se plaća manja kirija, ali su troškovi veći? Uz nisku kiriju često idu visoki troškovi, pa se za te ukupne troškove možda može naći i bolje stambeno rešenje, koje podrazumeva bolju ponudu nekretnine, što znači da u stanu mogu biti norveški radijatori cena infostana je onda mnogo manja.

Norveški radijatori obezbedjuju optimalnu temperaturu i bilo kom trenutku, a samim tim je bolji i kvalitet stanovanja. Bolji kvalitet stanovanja podrazumeva komfor i udobnost u svakom trenutku, da je zimi toplo u stanu, da leti nije previše toplo.

Kako lokacija, kvadratura i struktura utiču na cenu iznajmljivanja?

Prvi kriterijum u traganju za stanom je da bude blizu mesta koje se stalno posećeju, bez obzira da li je reč o fakultetu ili poslu, lokacija je važan faktor u odabiru stana za iznajmljivanje, iz tog razloga je i jedan od najčešćih kriterijuma koji podižu cene stanovima koji su blizu fakulteta ili nekog značajnog centra u Beogradu.

Kvadratura i struktura, takođe, utiču na cenu iznajmljivanja. Samci i porodice ne traže istu kvadraturu i istu strukturu, zato samci biraju, uglavnom, garsonjere, a porodice, bar dvosobne stanove.

Što se cene iznajmljivanja tiče, stanovi manje kvadrature su uglavnom skuplji, dok su veći stanovi, koji se redje iznajmljuju, uglavnom povoljniji, pa stanovi veće strukture na periferiji mogu da se iznajmljuju po istoj ceni kao jednosobni stanovi u centru.